Experience YourListen.com completely ad free for only $1.99 a month. Upgrade your account today!

Aflevering 99 Streamingdienst Amazon Naa…r nederland en disney aast op twitter

  • played 9.76 K times
  • uploaded
  • in Podcasts
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Deze week hebben we het over Amazon, Twitter, Soundcloud en UberEats.

De filmstreamingdienst Amazon Prime Video zal vermoedelijk op korte termijn in Nederland verschijnen, aldus bronnen in de tv-wereld. Daarmee krijgen Netflix en Videoland er een nieuwe concurrent bij op de Nederlandse markt.

De komst van Prime Video zou voor Amazon opnieuw een kleine stap zijn richting volwaardige aanwezigheid in Nederland. Maar voor fysieke producten moeten Nederlanders nog altijd bij de Duitse versie van de webwinkel zijn. Hoe serieus neemt Amazon Nederland?

Overnames Twitter en SoundCloud

Twitter is op zoek naar een koper - en grote techbedrijven lijken interesse te hebben. Volgens bronnen denken onder andere Google, Microsoft en Disney er over na op Twitter te kopen. Tegelijkertijd zou muziekdienst SoundCloud te koop staan en heeft Spotify hier interesse in.

Met deze potentiële overnames kunnen techbedrijven groeien, maar wat zijn ze precies met die aanwinsten van plan?

UberEats

Thuisbezorgd heeft er in Nederland steeds meer concurrenten bij. Na Deliveroo en Foodora is nu ook UberEats gestart. De dienst levert eten bij klanten thuis af, zelfs als het restaurant geen bezorgservice heeft.

UberEats belooft bezorging een stuk makkelijker te maken, maar heeft dus te maken met flinke concurrentie. Het bezorglandschap lijkt steeds meer op een Wild Westen.

Licence : All Rights Reserved


X