Experience YourListen.com completely ad free for only $1.99 a month. Upgrade your account today!

Aflevering 60 Eu Beschermt Data Politie …hackt terug

  • played 6.68 K times
  • uploaded
  • in Podcasts
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

In de Europese Unie werden deze week nieuwe regels aangenomen die consumenten betere privacybescherming moeten bieden. Bedrijven moeten het melden als er gegevens uitlekken, en als ze de data van Europese burgers niet goed bechermen kunnen ze megaboetes krijgen. Wat betekenen de nieuwe regels voor de gemiddelde internetgebruiker?

Ondertussen wordt in Nederland gewerkt aan de 'terughackwet', die de politie zou toestaan om computers te hacken tijdens onderzoeken. De maatregel werd aangekondigd als onderdeel van een pakket antiterrorismewetgeving, maar is dat eigenlijk wel terecht?

Ten slotte was er deze week weer een rechterlijke uitspraak over illegaal downloaden. Ziggo hoeft geen persoonsgegevens af te staan aan Stichting Brein nadat een internetgebruiker mogelijk per ongeluk een downloadprogramma toegankelijk had gemaakt. Wat voor effect heeft de zaak op het eventueel beboeten van torrentgebruikers?

De leestips deze week zijn dit artikel van Motherboard over de manieren waarop beveiligingsonderzoekers worden dwarsgezeten en achtervolgd door criminelen:

http://motherboard.vice.com/read/cybersecurity-researchers-are-hunted-from-all-sides

En dit artikel van Bloomberg over een hacker die een zelfrijdende auto wil bouwen:

http://www.bloomberg.com/features/2015-george-hotz-self-driving-car/

Licence : All Rights Reserved


X