Tajepiteszek`s Uploads

 • Green City mozgalom
  Green City mozgalom Mi az a Green City vagy más néven Zöldebb Városokért Mozgalom? Honnan indult a mozgalom, mik a fő irányelvei? Mi a Green City célja, és ezt milyen eszközökkel ér el? Mi a szerepe a tervezés és kivitelezés folyamatában? Válaszokat, megvalósult projekteket hallhatunk Somorjai-Tamássy Zsolttól, a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.
  tajepiteszek 00:56:21 475 0 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld Hello Wood
  TÁJföld Hello Wood Először volt Tájépítészeti Workshop 2012 nyarán a Hello Wood összművészeti fesztiválon. 2 csapat, 12 résztvevő, 168 óra, 1600 méter léc. A szociális tájépítészet jegyében Dédestapolcsány településre készült alkotásokról beszélgetnek a workshop szervezői Angyal Andi és Lenkai Anna Bori a csapatvezetőkkel Dr. Dömötör Tamással, Sándor Tamással és Zelenák Fruzsinával. Milyen volt ez az egy hét? Mi a jelentősége? Ezekre a kérdésekre is fény derül a TájFÖLD mai műsorában.
  tajepiteszek 00:57:22 583 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld látszóbeton
  TÁJföld látszóbeton 2012. december 17., TÁJföld Látszóbeton a tájépítészetben. A beton a kortárs dizájn egyik legizgalmasabb anyaga. A korábbi adásunkban bemutatott Országbíró sétány betonpad-családot tervező építész-tájépítész trióból (Paunoch Renáta, Vajda Szabolcs, Varga Péter István DLA) Varga Péter Istvánnal beszélgetünk arról, hogyan alakul a beton sorsa a kortárs tájépítészetben és építészetben, a megvalósult projektekről és az egyetemi betonműhelyről.
  tajepiteszek 00:51:41 620 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld rbtszk
  TÁJföld rbtszk A TÁJföld 2012.12.03-i műsorában bemutatkozik a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium. Máté Klaudiával, a szervezet elnökével és a szakkollégistákkal beszélgetünk a szakkollégium tevékenységéről, szakmai szerepéről és eddig elért sikereiről.
  tajepiteszek 00:50:40 674 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld Orczy-kert
  TÁJföld Orczy-kert A TÁJföld 2012.11.26-i műsorában A Nemzeti Közszolgálati Egyetem környezetalakítás tervezésére kiírt ötletpályázat eredményeiről beszélgetünk Szloszjár Györggyel, a Bíráló Bizottság egyetlen szavazásra jogosult tájépítészmérnök tagjával és a díjazott pályaművek tájépítész vezető tervezőivel, Szabó Gáborral (Tér Team Kft.), Szakács Barnabással (Lépték-terv Tájépítész Iroda) és Pécsi Mátéval (Data Park Kft.).
  tajepiteszek 00:57:41 744 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld Országbíró lakótelep
  TÁJföld Országbíró lakótelep A TÁJföld műsorában november 19-én a 13. kerületi Országbíró lakótelep és sétány átfogó közterület felújításáról beszélgetünk Gábor Péterrel és Pálffy Dórával. A 2012 nyarán elkészült egyedi közterület kapcsán szó lesz a közösségi tervezésről, a környezettudatos kivitelezésről, a beton sokrétűségéről, továbbá miként lehet egy lakótelepből "lakópark"-ot varázsolni.
  tajepiteszek 00:56:58 570 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld 20 éves az önálló kar
  TÁJföld 20 éves az önálló kar 20 éves az egyetlen egyetemi kari szinten önálló tájépítész képzés a világon! Az alapítás évfordulójához és Baloghné Dr. Ormos Ilona első dékán 70. születésnapi ünnepségéhez kapcsolódóan két rendezvényre kerül sor november 23-án. A nap első felében a Magyar Tudományos Akadémián A kerttörténeti kutatások 100 éve- Tudományos Konferencia kerül megtartásra, majd folytatásként délután fél háromtól a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusán A kortárs kertépítészet című kiállítás megnyitójára és Szakmai Napra kerül sor. A kortárs kertépítészet című kiállításra és Szakmai Napra regisztrálni lehet a tajepiteszek.hu weboldalon. November 12-én a TÁJföld - Budapest műsorában a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának 20 éves történetéről és az ehhez kapcsolódó rendezvényekről beszélgetünk Csemez Attila professzorral és Illyés Zsuzsanna egyetemi docenssel.
  tajepiteszek 00:58:53 450 0 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld Török Péter
  TÁJföld Török Péter Török Péter tájépítész kapta a Prima Primissima díjat idén a Magyar Építészet és Építőművészet kategóriában. Ez volt az első alkalom, hogy építészeti kategóriában tájépítészt jelöltek. Vendég: Török Péter Műsorvezető: Szabó Gyöngyvér
  tajepiteszek 00:48:02 760 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld Zöldkalauz
  TÁJföld Zöldkalauz A Budapesti Zöldkalauzt könyv formátumban Hlatky Katalin tájépítész jelentette meg az ezredforduló után. Abban a könyvben a FŐKERT archívumából és Katalin óriási budapesti tapasztalatából merítve szerepeltek addig hiánypótló adatok, archív tervek, leírások Budapest zöldfelüteire vonatkozóan. A Zöldkalauz egy évtized után modernizálódott immár a web2 segítségével, és immár nem csak budapesti adatokat tartalmaz. Mit tud és mire lehet képes ez az új formátum? Ennek eredünk nyomába a TájFÖLD mai műsorában Hlatky Katalin segítségével.
  tajepiteszek 00:54:25 550 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld OTÉK változások
  TÁJföld OTÉK változások Téma: A tájépítészeket érintő jogszabályváltozások.<br /> Különösen az OTÉK január 1.-ével hatályba lépett változásai,vendég: Szloszjár György
  tajepiteszek 00:54:52 499 0 Downloads 0 Comments
tajepiteszek
 • tajepiteszek
 • profile viewed 1524 times
 • message share profile
X