Experience YourListen.com completely ad free for only $1.99 a month. Upgrade your account today!

2016-12-12-audio-se-soh-yvonne

  • played 27 times
  • uploaded
  • in Radio
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

FN uppmanar Kina att utreda människorättsadvokaten Jiang Tianyongs försvinnande.
Tibetaner dömda till långa fängelsestraff för att ha firat Dalai Lama.
Hongkongs högste ledare söker inte omval.

Vi lyssnar på ett avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den åttonde och sista delen av den nionde artikeln. Artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 12 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 258 miljoner människor.

Våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom delar med sig av kunskap från hur man såg på livet förr i tiden, en kunskap som idag är helt okänd för många. Vi får höra en berättelse om en gammal man som ville komma in genom porten till himlen, försök efter försök...

Har du inte lagt lutfisken i blöt än? Ja, då är det dags. I alla fall om man ska följa de gamla sederna. Den skulle lagts i blöt redan den 9 december på Anna-dagen, men du hinner få den klar till jul om du skyndar dig. Det vill säga, om du köper den torkade varianten. Den ska enligt konstens alla regler ligga i kallvatten ca 5 dagar, med skinnsidan uppåt, och vattnet ska bytas varannan dag. Därefter ska den ligga i lutblandat vatten lika länge och man måste vara noga med att röra om i karet två gånger om dagen. Och till sist ska den avlutas i rent vatten som byts varannan dag 2-3 gånger innan den kan tillagas på traditionellt vis, eller, om man inte använder den torkade varianten, köpa färdigavlutad fisk i vilken livsmedelsaffär som helst. Enkelt att bara köra i micron men inte alls lika spännande. Läs fler nyheter om mat, hälsa, miljö och vetenskap hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se.

Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika kultur som inspiration.

Licence : All Rights Reserved


X