2016-12-05-audio-se-soh-yvonne

  • played 29 times
  • uploaded
  • in Radio
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Kinas paramilitär avvecklar sjukhusverksamhet.
Tiotusentals barn i Kina förlorar sin hörsel varje år på grund av felaktig medicinering.
Ovanliga hyllningar till traditionell kinesisk kultur av Kinas ledare Xi Jinping.

Vi lyssnar på ett avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den sjunde delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 12 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 258 miljoner människor.

Våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom delar med sig av kunskap från det gamla Kina, hur man såg på livet och universum, en kunskap som idag är helt okänd för många. Vi får höra en berättelse från svunna tider i Kina som handlar om vikten av etik och etikett och att följa samhällets regler.

Nu är det högsäsong för levande ljus. Då kan det vara bra att tänka på att välja rätt ljus både för miljöns och din hälsas skull enligt Christina Isaxon vid Lunds universitet som forskar om just detta. Hon rekommenderar att undvika färgade ljus, eftersom forskargruppen har sett att partiklar från färgade ljus kan innehålla låga mängder av tungmetaller. Ljus gjorda av stearin är att föredra framför paraffin som tillverkas av biprodukter från rå-olja. Man bör också se till att lågan inte fladdrar så mycket. Svanen-märkningen vi har här i Sverige ställer krav på råvaran och ljusets kvalitet. För att få en Svanenmärkning måste ljuset bestå till minst 90 procent av förnybar råvara. Läs mer om spännande nyheter inom vetenskap, miljö och hälsa hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se.

Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika kultur som inspiration.

Licence : All Rights Reserved


X