2016-11-28-Audio-SE-SOH-Yvonne
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Kinas president planerar massutrensning i Hongkongs rådgivande konferens.
Facebook sägs utveckla censurverktyg för möjlig lansering i Kina.
Framstående människorättsaktivist försvunnen i Kina.

Vi lyssnar på ett avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den sjätte delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 12 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 257 miljoner människor.

Våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom delar med sig av kunskap från det gamla Kina, hur man såg på livet och universum, en kunskap som idag är helt okänd för många. Vi får höra en berättelse om en envis vattenflaska som av författaren kan ses som en metafor till det mänskliga livet.

Forskare från University Collage i London har lyckats se vad som händer i hjärnan när vi ljuger på någon annans bekostnad, rapporterar TT. Forskarna har konstaterat att hjärnan härdas, vilket banar väg för allt grövre lögner. Studien, vars resultat publiceras i tidskriften Nature, visar att test-deltagarna till en början ljög relativt måttligt, men ju längre testet pågick desto grövre blev lögnerna. Resultatet, enligt forskarna, kan bli ett ”sluttande plan” där små ohederliga gärningar snabbt eskalerar och blir till allt grövre lögner. I det aktuella experimentet testade forskarna bara ohederlighet, men de tror att hjärnan fungerar på liknande sätt även vid exempelvis risktagande eller våldsamt beteende. Läs mer om spännande nyheter inom vetenskap, miljö och hälsa hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se.

Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika historia som inspiration.

Licence : All Rights Reserved


X