2016-11-21-audio-se-soh-yvonne

  • played 28 times
  • uploaded
  • in Radio
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Kinesiska Wanda erövrar Hollywood i strid med regler i USA.
Nya repressalier mot förföljde advokaten Gao Zhisheng i Kina.
Kinas valuta den lägsta på åtta år.

Vi lyssnar på det sista avsnittet av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den åttonde delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 256 miljoner människor.

Våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom delar med sig av kunskap från det gamla Kina, hur man såg på livet och universum, en kunskap som idag är helt okänd för många. Vi får höra hur Yin och Yang uppstod i den kinesiska kulturen.

Nu finns chansen att vända trenden för Sveriges dåliga resultat i kunskapstester de senaste åren. Nu kommer några av världens mest erfarna pedagogiska forskare, som själva har varit med och byggt upp skolsystemen i de länder som lyckats bäst i Pisa-undersökningen till Sverige för att dela med sig av sina erfarenheter till svenska förvaltningschefer, rektorer, förskolechefer och förstelärare. Sverige har konsekvent gjort allt svagare ifrån sig i de internationella kunskapstesterna, som Pisa-undersökningen, medan Kina, Singapore och Sydkorea ständigt levererat de bästa resultaten, och det är med den frågeställningen som Pedagogika har planerat en tvådagarskonferens som kommer att hållas i Stockholm, Jönköping och Malmö i mars nästa år. Titta in på Pedagogikas hemsida för att få veta mer på www.pedagogika.nu. Läs mer om spännande nyheter inom vetenskap, miljö och hälsa hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se.

Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika historia som inspiration.

Licence : All Rights Reserved


X