2016-11-14-Audio-SE-SOH-Yvonne
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Kina förbjuder anonyma nätanvändare.
Två politiker avstängda i Hongkong.
Kinesisk säkerhetschef tar över Interpol.

Vi lyssnar på ett nytt avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den sjunde delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 256 miljoner människor.

Från våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom kommer en historia som utspelade sig för mycket länge sedan och handlar om en ung man som kämpade för att få reda på meningen med livet.

Och äntligen... ett positivt inlägg i klimatdebatten! Forskare vid Oak Ridge National Laboratory, Tennessee, har genom en slump upptäckt att koldioxid kan förvandlas till etanol i ett enda steg och kanske på så sätt kunna motverka klimatförändringarna. Processen är en komplicerad kemisk reaktion som i princip vänder på förbränningsprocessen och istället driver den baklänges för att få fram ett användbart bränsle som etanol av koldioxiden. Tekniken kan användas för att lagra överskottsenergi från förnybara energikällor som vindkraft och solenergi men den kan också användas till att motverka klimatförändringar ifall forskarna lyckas göra den mer storskalig och effektiv. Läs mer om spännande nyheter inom vetenskap, miljö och hälsa hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se.

Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika kultur som inspiration.

Licence : All Rights Reserved


X