2016-10-17-Audio-SE-SOH-Yvonne
00:00
00:00
  • played 28 times
  • uploaded
  • in Radio
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Nyinvalda ledamöter i Hongkong protesterade mot Kina när de svors eden.
Kinesiskt aktivist-par fick uppehållstillstånd i Sverige.
Fängslade uiguriske professorn Ilham Tohti får människorättspris.

Vi lyssnar på ett nytt avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den femte delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 253 miljoner människor.

Från våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom kommer en historia som handlar om lärd man från en fattig familj och vad som hände när upprätthöll sin moral och lyckades motstå en frestelse.

Här är ett ett kreativt tips till dig som söker jobb. Det är 25-årige Litauiske Lukas Yla som sökte jobb som marknadsförare i San Francisco som kommit på metoden. Han fick 10 jobbintervjuer direkt med sin smarta metod. Genom att leverera sin arbetsansökan i en förpackning med donuts såg han till att hans ansökan inte gick omärkt förbi. Lukas tänkte att han kanske skulle ha svårt att konkurrera med andra med mer arbetslivserfarenhet i San Francisco, om han liksom alla andra bara skickade in sin arbetsansökan. Så han agerade själv bud och levererade donutförpackningarna till rekryterare på ett fyrtiotal marknadsbyråer som han var intresserad av att jobba på. Inuti lådan hittade rekryterarna inte bara donuts utan även hans brev fäst i locket, med texten: ”De flesta ansökningar landar i papperskorgen. Min i din mage.”

Läs mer om överraskande nyheter om bland annat hälsa och vetenskap hos vår mediepartner tidningen Epoch Times som finns i 25 länder och på 21 olika språk på www.epochtimes.se.

Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annan stans och som är komponerad med Kinas rika historia som inspiration.

Licence : All Rights Reserved


X