2015-11-09-Audio-SE-SOH-Yvonne
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Kineser ställer sig bakom brottsanmälningar mot förre ledaren Jiang Zemin.
Kinas utsläpp av växthusgaser är betydligt högre än rapporterat
Biodlare kräver att kinesisk honung stoppas.

Vi lyssnar på nästa avsnitt ur ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004. Nu har vi kommit fram till den sjätte och sista delen av den femte artikeln. Artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och anses vara orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 218 miljoner människor, över 15% av Kinas befolkning.

Vi får höra en historia som handlar om ett av de stora namnen i musikhistorien, Wolfgang Amadeus Mozart. Det finns ett kinesiskt talesätt som säger att en människas musik är själens förlängning. Vad är det i Mozarts musik som attraherar människor än idag?

I antikens Kina styrdes samhället med musik och ritualer. Shi Jing, eller ”Poesins bok” är en samling tretusenåriga texter och dikter från den tidiga Zhoudynastin. Den tros ha sammanställts av Konfucius själv, och anses som en av de ”fem klassikerna” inom konfucianismen skriver vår mediapartner tidningen Epoch Times. Lyssna så får du veta mer.

Mellan inslagen spelas musik som hämtats ur Kinas rika kultur som du troligen inte kan höra någon annanstans.

Licence : All Rights Reserved


X