2015-09-28-Audio-SE-SOH-Yvonne
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Kinas internationella stöldindustri – hur Kina stjäl sig till framgång. Kina bygger en tredje landningsbana bland de omtvistade Spratley-öarna i Sydkinesiska havet. Kinesiska resenärer ska känna sig mer som hemma på Arlanda flygplats. Vi lyssnar på ett avsnitt ur ljudboken De nio kommentarerna om
kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004. Nu har vi kommit fram till den första delen av den femte artikeln. Artiklarna som troligen har startat den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid anses ligga till grund för alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet är idag uppe i över 215 miljoner människor, över 15% av Kinas befolkning. Vi får höra en historia om hur den grekiske filosofen Sokrates letade efter den visaste och mest upplysta människan på jorden. Alla vet ju att ingen mår speciellt bra efter en natts dålig sömn och sömnproblem blir allt vanligare i den stressiga vardagen. Nu finns ny forskning från Uppsala universitet och Karolinska institutet som visar att sömnbristen även sätter spår i vårt DNA. Lyssna så får du höra mer om forskningsresultatet, eller läs på vår mediepartners hemsida www.epochtimes.se där du också kan läsa mer om hälsa och annat intressant. Mellan inslagen spelas musik med inspiration från Kinas långa historia som du troligen inte kan höra någon annanstans.

Licence : All Rights Reserved


X