2015-08-24-Audio-SE-SOH-Yvonne
00:00
00:00
  • played 35 times
  • uploaded
  • in Radio
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Välkomna tillbaka till en ny säsong med radioprogrammet Sound of Hope. Hoppas sommaren varit lika skön och avkopplande för er som för mig även om det har varit lite si och så med vädret. Här är våra nyheter den här veckan: Kinesiska kommunistpartiets tidning varnar den förre regimledaren Jiang Zemin i ledarartikel. Korruptionsmuseum ska skrämma kinesiska partitjänstemän till hederlighet. Kineser i Sverige brottsanmäler tidigare partiledare i Kina. Vi lyssnar på ett avsnitt ur ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004. Nu har vi kommit fram till artikel fyra del ett. Artiklarna har troligen startat den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och anses ligga till grund för alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet är idag uppe i över 212 miljoner människor, över 15% av Kinas befolkning. Under sommaren har 6 miljoner kineser lämnat partiet. Vi får höra en historia som utspelar sig under Jin-dynastin och som handlar om att man skall möta alla människor med ett öppet sinne och inte ha några förutfattade meningar. Visste du att svastikan har en 12-tusenårig historia. Den användes för att beskriva positiva budskap i många olika kulturer. Hitler missbrukade den under en kort tid. Nu är det dags att symbolen får tillbaka sin ursprungliga betydelse. Lyssna så får du veta mer... Mellan inslagen spelas musik med inspiration från den kinesiska historien som du troligen inte kan höra någon annanstans

Licence : All Rights Reserved


X