Experience YourListen.com completely ad free for only $1.99 a month. Upgrade your account today!

2015-06-01-audio-se-soh-yvonne

  • played 27 times
  • uploaded
  • in Radio
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Kommunistpartiet i Kina oroas av ökande religiositet bland partitjänstemännen. Kineser stämmer före detta regimledare för förföljelse. 30 000 nya övervakningskameror installeras i Peking. Vi fortsätter på ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet med femte o sista delen av tredje artikeln, som i dagsläget fått över 204 miljoner männiksor, dvs över 15% av Kinas hela befolkning att lämna partiet och alla dess underorganisationer. Ca 100.000 dagligen gör Tuidang, dvs tar steget att avsäga sig medlemskapet. Vi får höra en berättelse som om hur en ädel människa enligt gammalt kinesiskt synsätt har samma karaktärsegenskaper som Jade och vi får också höra hur olika kulturer ser på den ädla stenen. Visste du att matsvinnet är en stor miljöbov. I Sverige slänger vi årligen cirka en miljon ton matavfall, som man egentligen skulle kunna äta. Detta påverkar miljön negativt och bidrar till att de svenska hushållen släpper ut 500 000 ton växthusgaser per år. Vikten av att minska matsvinnet och därmed bidra till en bättre miljö har bland annat uppmärksammats i en studie från Nordiska ministerrådet, där man kommit fram till att man har mycket att vinna genom införandet av så kallade matbanker i Norden. Mellan inslagen spelas musik med kinesiska förtecken som du troligen inte kan höra någon annanstans.

Licence : All Rights Reserved


X