Experience YourListen.com completely ad free for only $1.99 a month. Upgrade your account today!

Upload Cover

Soh`s Uploads

 • 2017-01-09-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2017-01-09-Audio-SE-SOH-Yvonne Ytterligare flera hundra munkar och nunnor tvångsförflyttade från buddhistcentret i Larung Gar. Fler uppgifter om partiutrensningar i Hongkong. Kinesisk åklagare säger; Det finns ingen lag mot falungong. Vi startar med första avsnittet på första artikeln av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004. Artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 261 miljoner människor. I skall återigen hälsa på hos ett par gamla bekanta i Annies tehus. Torbjörn och Annie diskuterar ämnet barnuppforstran i Sverige och Kina. Vi berättar om ett team i tekniklabbet på Luleå tekniska universitet som håller på att ta fram en metod som gör att vi kan utnyttja överbliven mat till att ladda framtidens mobiler. Bakterier i matrester kan generera elektricitet, säger forskarna. Läs fler nyheter om mat, hälsa, miljö och vetenskap hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas hisoria som inspiration.
  soh 01:00:00 45 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-12-19-till-2017-01-02-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2016-12-19-till-2017-01-02-Audio-SE-SOH-Yvonne SOH Jul o Nyårsspecial. Det här programmet innehåller hälsotips om hur man ser på ingefära inom traditionell kinesisk medicin. Vi får veta mer om Rooiboste, och hur vi på ett enkelt sätt kan slippa torra och nariga läppar i vinter. En av mina absoluta favoriter när det kommer till julberättelser utspelar sig i New York och spänner över flera decennier och flera länder. Den handlar om en familj som splittrades i Österrike under andra världskriget och den osannolika historien om en fantastiskt vacker broderad bordsduk som för dem tillsammans igen, 35 år senare, i Brooklyn New York. Vi tittar närmare på hur årets miljöhjälte ser till att ALLA kan bli vinnare på hans idé. Med sin verksamhet Matakuten tar han vara på butikernas matsvinn och ger bort gratis till behövande. Det blir mindre jobb med att rensa ut mat som passerat bäst före datum för butikerna, mindre avfall för renhållningsarbetarna att hantera och färre hungriga människor. En win-win! Läs mer hos vår mediepartner tidningen Epoch Times.
  soh 01:00:00 42 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-12-12-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2016-12-12-Audio-SE-SOH-Yvonne FN uppmanar Kina att utreda människorättsadvokaten Jiang Tianyongs försvinnande. Tibetaner dömda till långa fängelsestraff för att ha firat Dalai Lama. Hongkongs högste ledare söker inte omval. Vi lyssnar på ett avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den åttonde och sista delen av den nionde artikeln. Artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 12 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 258 miljoner människor. Våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom delar med sig av kunskap från hur man såg på livet förr i tiden, en kunskap som idag är helt okänd för många. Vi får höra en berättelse om en gammal man som ville komma in genom porten till himlen, försök efter försök... Har du inte lagt lutfisken i blöt än? Ja, då är det dags. I alla fall om man ska följa de gamla sederna. Den skulle lagts i blöt redan den 9 december på Anna-dagen, men du hinner få den klar till jul om du skyndar dig. Det vill säga, om du köper den torkade varianten. Den ska enligt konstens alla regler ligga i kallvatten ca 5 dagar, med skinnsidan uppåt, och vattnet ska bytas varannan dag. Därefter ska den ligga i lutblandat vatten lika länge och man måste vara noga med att röra om i karet två gånger om dagen. Och till sist ska den avlutas i rent vatten som byts varannan dag 2-3 gånger innan den kan tillagas på traditionellt vis, eller, om man inte använder den torkade varianten, köpa färdigavlutad fisk i vilken livsmedelsaffär som helst. Enkelt att bara köra i micron men inte alls lika spännande. Läs fler nyheter om mat, hälsa, miljö och vetenskap hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika kultur som inspiration.
  soh 01:00:00 42 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-12-05-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2016-12-05-Audio-SE-SOH-Yvonne Kinas paramilitär avvecklar sjukhusverksamhet. Tiotusentals barn i Kina förlorar sin hörsel varje år på grund av felaktig medicinering. Ovanliga hyllningar till traditionell kinesisk kultur av Kinas ledare Xi Jinping. Vi lyssnar på ett avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den sjunde delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 12 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 258 miljoner människor. Våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom delar med sig av kunskap från det gamla Kina, hur man såg på livet och universum, en kunskap som idag är helt okänd för många. Vi får höra en berättelse från svunna tider i Kina som handlar om vikten av etik och etikett och att följa samhällets regler. Nu är det högsäsong för levande ljus. Då kan det vara bra att tänka på att välja rätt ljus både för miljöns och din hälsas skull enligt Christina Isaxon vid Lunds universitet som forskar om just detta. Hon rekommenderar att undvika färgade ljus, eftersom forskargruppen har sett att partiklar från färgade ljus kan innehålla låga mängder av tungmetaller. Ljus gjorda av stearin är att föredra framför paraffin som tillverkas av biprodukter från rå-olja. Man bör också se till att lågan inte fladdrar så mycket. Svanen-märkningen vi har här i Sverige ställer krav på råvaran och ljusets kvalitet. För att få en Svanenmärkning måste ljuset bestå till minst 90 procent av förnybar råvara. Läs mer om spännande nyheter inom vetenskap, miljö och hälsa hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika kultur som inspiration.
  soh 01:00:00 42 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-11-28-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2016-11-28-Audio-SE-SOH-Yvonne Kinas president planerar massutrensning i Hongkongs rådgivande konferens. Facebook sägs utveckla censurverktyg för möjlig lansering i Kina. Framstående människorättsaktivist försvunnen i Kina. Vi lyssnar på ett avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den sjätte delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 12 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 257 miljoner människor. Våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom delar med sig av kunskap från det gamla Kina, hur man såg på livet och universum, en kunskap som idag är helt okänd för många. Vi får höra en berättelse om en envis vattenflaska som av författaren kan ses som en metafor till det mänskliga livet. Forskare från University Collage i London har lyckats se vad som händer i hjärnan när vi ljuger på någon annans bekostnad, rapporterar TT. Forskarna har konstaterat att hjärnan härdas, vilket banar väg för allt grövre lögner. Studien, vars resultat publiceras i tidskriften Nature, visar att test-deltagarna till en början ljög relativt måttligt, men ju längre testet pågick desto grövre blev lögnerna. Resultatet, enligt forskarna, kan bli ett ”sluttande plan” där små ohederliga gärningar snabbt eskalerar och blir till allt grövre lögner. I det aktuella experimentet testade forskarna bara ohederlighet, men de tror att hjärnan fungerar på liknande sätt även vid exempelvis risktagande eller våldsamt beteende. Läs mer om spännande nyheter inom vetenskap, miljö och hälsa hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika historia som inspiration.
  soh 01:00:00 35 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-11-21-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2016-11-21-Audio-SE-SOH-Yvonne Kinesiska Wanda erövrar Hollywood i strid med regler i USA. Nya repressalier mot förföljde advokaten Gao Zhisheng i Kina. Kinas valuta den lägsta på åtta år. Vi lyssnar på det sista avsnittet av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den åttonde delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 256 miljoner människor. Våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom delar med sig av kunskap från det gamla Kina, hur man såg på livet och universum, en kunskap som idag är helt okänd för många. Vi får höra hur Yin och Yang uppstod i den kinesiska kulturen. Nu finns chansen att vända trenden för Sveriges dåliga resultat i kunskapstester de senaste åren. Nu kommer några av världens mest erfarna pedagogiska forskare, som själva har varit med och byggt upp skolsystemen i de länder som lyckats bäst i Pisa-undersökningen till Sverige för att dela med sig av sina erfarenheter till svenska förvaltningschefer, rektorer, förskolechefer och förstelärare. Sverige har konsekvent gjort allt svagare ifrån sig i de internationella kunskapstesterna, som Pisa-undersökningen, medan Kina, Singapore och Sydkorea ständigt levererat de bästa resultaten, och det är med den frågeställningen som Pedagogika har planerat en tvådagarskonferens som kommer att hållas i Stockholm, Jönköping och Malmö i mars nästa år. Titta in på Pedagogikas hemsida för att få veta mer på www.pedagogika.nu. Läs mer om spännande nyheter inom vetenskap, miljö och hälsa hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika historia som inspiration.
  soh 01:00:00 41 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-11-14-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2016-11-14-Audio-SE-SOH-Yvonne Kina förbjuder anonyma nätanvändare. Två politiker avstängda i Hongkong. Kinesisk säkerhetschef tar över Interpol. Vi lyssnar på ett nytt avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den sjunde delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 256 miljoner människor. Från våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom kommer en historia som utspelade sig för mycket länge sedan och handlar om en ung man som kämpade för att få reda på meningen med livet. Och äntligen... ett positivt inlägg i klimatdebatten! Forskare vid Oak Ridge National Laboratory, Tennessee, har genom en slump upptäckt att koldioxid kan förvandlas till etanol i ett enda steg och kanske på så sätt kunna motverka klimatförändringarna. Processen är en komplicerad kemisk reaktion som i princip vänder på förbränningsprocessen och istället driver den baklänges för att få fram ett användbart bränsle som etanol av koldioxiden. Tekniken kan användas för att lagra överskottsenergi från förnybara energikällor som vindkraft och solenergi men den kan också användas till att motverka klimatförändringar ifall forskarna lyckas göra den mer storskalig och effektiv. Läs mer om spännande nyheter inom vetenskap, miljö och hälsa hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika kultur som inspiration.
  soh 01:00:00 44 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-10-31-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2016-10-31-Audio-SE-SOH-Yvonne Oro bland Kinas kristna för nya religionsregler. ”Kinas Gestapo” kritiseras av partiets egna disciplininspektörer. Företaget bakom ”Transformers”-filmen får betala skadestånd till Kina. Vi lyssnar på ett nytt avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den sjätte delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 254 miljoner människor. Från våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom kommer en historia som handlar om hur man förr i tiden tänkte att gott belönas med gott och att en persons öde till stora delar redan är förutbestämt av himlen. Utan vatten kan ingenting existera, det vet man. Och vatten är källan till allt liv på jorden, det vet man också. Ändå funderar vi väldigt lite kring vatten och tar det för givet. Men nu har forskare från Tyskland visat att vatten har har minne och kan fånga bilder och tankar. Människokroppen består till ungefär 70 procent av vatten, och i dina tårar finns ett minne av hela din varelse. Vattendrag lagrar information om vad varje droppe som finns däri har varit med om, och regnet transporterar information, skriver Life Coach Code. Gör ett besök hos vår mediepartner tidningen Epoch Times och se den tankeväckande videon på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annanstans och som är komponerad med Kinas rika historia som inspiration.
  soh 01:00:00 44 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-10-17-Audio-SE-SOH-Yvonne
  2016-10-17-Audio-SE-SOH-Yvonne Nyinvalda ledamöter i Hongkong protesterade mot Kina när de svors eden. Kinesiskt aktivist-par fick uppehållstillstånd i Sverige. Fängslade uiguriske professorn Ilham Tohti får människorättspris. Vi lyssnar på ett nytt avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den femte delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 253 miljoner människor. Från våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom kommer en historia som handlar om lärd man från en fattig familj och vad som hände när upprätthöll sin moral och lyckades motstå en frestelse. Här är ett ett kreativt tips till dig som söker jobb. Det är 25-årige Litauiske Lukas Yla som sökte jobb som marknadsförare i San Francisco som kommit på metoden. Han fick 10 jobbintervjuer direkt med sin smarta metod. Genom att leverera sin arbetsansökan i en förpackning med donuts såg han till att hans ansökan inte gick omärkt förbi. Lukas tänkte att han kanske skulle ha svårt att konkurrera med andra med mer arbetslivserfarenhet i San Francisco, om han liksom alla andra bara skickade in sin arbetsansökan. Så han agerade själv bud och levererade donutförpackningarna till rekryterare på ett fyrtiotal marknadsbyråer som han var intresserad av att jobba på. Inuti lådan hittade rekryterarna inte bara donuts utan även hans brev fäst i locket, med texten: ”De flesta ansökningar landar i papperskorgen. Min i din mage.” Läs mer om överraskande nyheter om bland annat hälsa och vetenskap hos vår mediepartner tidningen Epoch Times som finns i 25 länder och på 21 olika språk på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annan stans och som är komponerad med Kinas rika historia som inspiration.
  soh 01:00:00 40 0 Downloads 0 Comments
 • 2016-10-10-Audio-SE-KIN-SOH-Yvonne
  2016-10-10-Audio-SE-KIN-SOH-Yvonne Riksdagsledamöter vill förbjuda kinesisk organhandel; Svenskar får organ från kinesiska fångar. Kinas nya regler för utländska företag är en besvikelse. Ny regel förhindrar protester mot övergrepp inom Kinas rättssystem. Vi lyssnar på ett nytt avsnitt av ljudboken De nio kommentarerna om kommunistpartiet som är baserad på tidningen Epoch Times artikelserie från 2004 och har kommit till den fjärde delen av den nionde artikeln. De här artiklarna ligger till grund för den största gräsrotsrörelsen i Kina i modern tid och är orsaken till alla avhopp från kommunistpartiet i Kina under de senaste drygt 11 åren. Människor som gjort Tuidang, dvs som officiellt deklarerat att de lämnar partiet och dess underorganisationer är idag uppe i över 252 miljoner människor. Från våra engelska kollegor på Ancient Tales of Wisdom kommer en historia som handlar om att en skuld alltid behöver betalas tillbaka. Rapporter som visar att övernaturliga förmågor existerar blir allt vanligare inom forskarvärlden. Den amerikanske forskaren Dean Radin, som är chefsforskare på Institute of Noetic Sciences i USA undersöker nu hur mediterande människor kan utveckla övernaturliga förmågor. Läs mer om överraskande nyheter om bland annat hälsa och vetenskap hos vår mediepartner tidningen Epoch Times som finns i 25 länder och på 21 olika språk på www.epochtimes.se. Mellan inslagen spelas musik du troligen inte kan höra någon annan stans och som är komponerad med Kinas rika historia som inspiration.
  soh 02:00:00 38 0 Downloads 0 Comments
 • show more
soh
 • soh
 • profile viewed 794 times
 • message share profile
Who to Follow
Itunes RSS

Hot Tracks on iTunes

X