Intalnirea Scriitorului Petre Craciun Cu… elevii scolii 103

  • played 284 times
  • uploaded
  • in Reviews
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Vineri, 6 martie, într-o zi de primăvară, cu ninsoare neașteptată, scriitorul Petre Crăciun s-a întâlnit cu elevii claselor a II-a și a IV-a de la Școala Gimnazială nr. 103 din București. Întâlnirea a fost inițiată de doamna Tinela Pițuru, profesor pentru învățământul primar și încurajată de directorul școlii, profesor de limba română Maria Popescu, fiind prima dată când elevii școlii au avut ocazia de a se întâlni cu un scriitor.
Pentru început, elevii clasei a II-a au prezentat un grupaj de poezii din volumul ”Primul zbor”, al invitatului, foarte bine ales și frumos susținut de recitatori.
Petre Crăciun le-a prezentat zecilor de copii, cadrelor didactice și părinților prezenți volumele sale pentru copii, oprindu-se îndeosebi asupra ”Fetiței din Floare”, o carte deja îndrăgită de copiii școlii.
Așa se face că un grup de elevi de la aceeași clasă a prezentat o dramatizare după primul capitol al volumului: ”Întâlnirea cu Micul Curcubeu”. Au înterpretat (foarte frumos) elevii: Delia Petre (Fetița din Floare), Stoica Damian (Micul Curcubeu), Polocech Mirabel (Zeița Iris), Buciumănaru Roland (Marele Curcubeu), Isan Nadine (Trandafirul), Nicolae Andreea (prezentator 1) și Dumitrașcu Beti (prezentator 2).
Copiii prezenți au avut prilejul de a-i pune numerose întrebări scriitorului Petre Crăciun, care le-a recitat acestora din poeziile ”Cruciada pisicilor”, ”Taina ghemului de ață” sau ”Poetul e viu, depun mărturie”.
”Caravana cărții pentru copii, care a plecat de la Giurgiu acum doi ani, ajunge in locuri din ce în ce mai diverse, acolo unde copiii au nevoie de lumina și căldura cărții. Am venit cu mult drag la această școală, impresiont și de faptul că acești copii nu s-au mai întâlnit niciodată cu un scriitor. Mă bucur că am fost eu cel dintâi care a poposit aici cu tolba plină de cărți. Am descoperit copii minunați, foarte impresionați de faptul că au putut sta de vorbă, ca de la prieten la prieten, cu un scriitor”, a declarat Petre Crăciun.
Au mai participat profesor de engleză Ramona Enescu și învățătoarele Veronica Niță, Elena Damian și Nicolae Crina, de la clasele a IV-a.
Literatură Copii

Licence : All Rights Reserved


X