Kerttuvali`s Uploads

 • ideatalkoot Voiko sinun ideasi työpaikalla olla avain menestykseen?<br /> <br /> Vierailemme työpaikalla, jossa työntekijät ovat kirjoittaneet ideoitaan muistilapuille, ja laput on kiinnitetty kaikkien nähtäväksi ilmoitustaululle. Pian kuulet, mistä tässä kaikessa on kyse, ja mitä hyötyä työntekijä sekä työpaikka saavat yhdessä ideoinnista.<br /> <br /> Haastateltavana on tiimipäällikkö Eveliina Saari Työterveyslaitokselta, haastattelijana on Kirsi Pitkäranta.<br /> <br /> <br /> Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviikkoa vietetään 24.–28.10.2011. Ideointitalkoot ovat Työterveyslaitoksen järjestämä tempaus, jonka jokainen voi viedä omalle työpaikalleen.<br /> <br /> Näin ideointitalkoot järjestetään:<br /> – Hanki kyniä ja kasa muistilappuja.<br /> – Etsi työpaikaltasi seinä, jonka ohi väki väistämättä kulkee: ruokalassa, eteisaulassa tai käytävällä.<br /> – Tiedota koko henkilökunnalle, että nyt sana on vapaa. Innosta ja kannusta ihmisiä liimaamaan ideoitaan seinälle kaikkien nähtäville. Muistilaput saavat olla nimettömiä.<br /> – Kokoa porukka, joka käy laput läpi ajatuksella. Nouseeko niistä jokin tietty asia ylitse muiden? Voiko jotkin ideat ottaa heti käyttöön?<br />
  kerttuvali 00:00:00 685 1 Downloads 0 Comments
 • Oletko aina halunnut olla kirjailija. Oletko aina halunnut olla kirjailija? – Nyt se käy helposti<br /> <br /> Oletko sinäkin haaveillut joskus kirjan kirjoittamisesta? Iskeekö sinuun toisinaan suoranainen kirjoitusvimma, joka ei laannu, ennen kuin olet hakannut näppäimistöä tuntitolkulla? Ja kaikesta huolimatta luomuksesi ovat kuitenkin jääneet läppärisi pöytälaatikkoon? Jos vastaat näihin myönteisesti, niin nyt kannattaa kuunnella, miten pääset helposti eteenpäin.<br /> Haastateltavina ovat Mikko Karppi, kirjailija Roisto Oy:stä ja Harri Virtanen, kustantaja WSOY:ltä, haastattelijana on Eva Loikkanen.
  kerttuvali 00:00:00 642 1 Downloads 0 Comments
 • Turkkijuttu ullakon aarteet muodikkaasti hyötykäyttöön<br /> Vanhojen vaatteiden uudistaminen on paitsi ekologista, myös muodikasta, ja tämän ajatuksen myötä pääsemmekin nyt tutustumaan varsin luovaan tekemiseen, eli vanhan turkin uudistamiseen. Kuulemme, voiko kaikenlaisia turkkeja kierrättää, ja mitkä materiaalit tai kankaat ylipäätään ovat sopivia tuunaukseen. Turkisalan yrittäjän työpajasta kuuluu vasaran nakutusta ja ompelukoneen surinaa…<br /> Haastateltavina ovat vaatesuunnittelija Linda Sipilä ja turkisalan yrittäjä Tiina Suokorpi, haastattelijana on Eva Loikkanen.<br /> <br />
  kerttuvali 00:00:00 1.31 K 4 Downloads 0 Comments
 • riskirenkaat Ajatko sinä riskirenkailla?<br /> <br /> Nyt syksyllä on jälleen aika pohtia autonrengasasioita. Menisivätkö vielä viimevuotiset talvirenkaat auton alla tulevankin talven. Tätä kysymystä kannattaa pohtia tarkkaan, sillä hyväkuntoisilla renkailla on iso merkitys ajoturvallisuuteen. Pian kuulet, miten iso tämä merkitys on, ja millä perusteella omaan autoon kannattaa valita renkaat.<br /> <br /> Haastateltavana on Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, haastattelijana on Kirsi Pitkäranta.<br /> <br /> Radiohaastattelusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 5 ja 3 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.<br /> <br /> RADIOILLE TIEDOKSI:<br /> <br /> – Nokian Renkaat teetti YouGov Finlandilla Talvirengastutkimuksen, jossa kysyttiin mielipiteitä nasta- ja kitkarenkaista ja niiden sopivuudesta eri keliolosuhteisiin.<br /> – Tiedot kerättiin web-kyselynä 1.7.–6.7.2011 välisenä aikana YouGov Groupin kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu 25.000 suomalaista.<br /> – Tutkimuksen vastaajamäärä on 1005. Kohderyhmään kuuluvat 18–74-vuotiaat suomalaiset.<br /> – Lähtöotos ja lopullinen vastaajajoukko on painotettu väestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja kotipaikan mukaan.<br /> <br /> JULKAISUVAPAA HETI<br /> <br /> Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Nokian Renkaiden kanssa.<br /> <br /> Haastateltavat: Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri<br /> Haastattelija: Kirsi Pitkäranta<br />
  kerttuvali 00:00:00 753 2 Downloads 0 Comments
 • Miksi piilolinssit voivat olla vaarallisia? Silmien terveys on asia, joka huolettaa vasta siinä vaiheessa, kun huomaa näkönsä heikenneen tai tuntee silmissä jotakin kummaa. Hampaita pitäisi harjata kahdesti päivässä, mutta onko silmille jotakin vastaavaa ohjetta?<br /> <br /> Haastateltavana on Silmäaseman lääketieteellinen johtaja Roope Sihvola, haastattelijana on Kirsi Pitkäranta.<br /> <br /> Radiohaastattelusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 5 ja 3 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.<br /> <br /> Lisätietoa:<br /> Tuoreen tutkimuksen mukaan kolmasosa suomalaisista ei käy silmälääkärillä säännöllisesti, mikä on erityisesti piilolinssien käyttäjien keskuudessa huolestuttavaa. Useat silmäsairaudet ovat salakavalia eikä niitä huomaa itse, ja hoitamaton sairaus voi lopulta tuhota näön.<br /> <br /> Faktaa:<br /> – Silmäasema teetti elokuussa YouGov Finlandilla tutkimuksen siitä, kuinka 18–74-vuotiaat suomalaiset huolehtivat silmiensä terveydestä.<br /> – Tutkimus toteutettiin web-kyselynä 16.8. – 22.8.2011 YouGov Groupin kuluttajapaneelissa, johon kuuluu 25 000 suomalaista.<br /> – Tutkimuksen vastaajamäärä (1009) on painotettu suomalaista väestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja kotipaikan mukaan.<br /> – Kokonaistuloksissa (n=1009) keskimääräinen luottamusväli on ±2,8%-yksikköä suuntaansa (95%:n luottamustasolla).
  kerttuvali 00:00:00 525 1 Downloads 0 Comments
 • kananmunajuttu Mitä ihmettä! Kananmuna onkin hyvästä, eikä ruoan väriaineista olekaan haittaa?<br /> <br /> Turun yliopiston bio- ja elintarvikekemian laitoksen professori Rainer Huopalahti palkittiin Vuoden luonnontieteilijä 2011 -palkinnolla. Hänen tutkimusalaansa ovat muun muassa kananmunan terveellisyys sekä luonnonkasveista saatavat elintarvikkeisiin sopivat väriaineet. Kuinka paljon kananmunaa pitäisikään syödä ja löytyykö luonnonvärikasveista ratkaisu kaikkeen elintarvikevärjäämiseen?
  kerttuvali 00:00:00 533 1 Downloads 0 Comments
 • sahkokauppa Peluri pelaa sähkömarkkinoillakin<br /> <br /> Sähkön hinta on tällä hetkellä jopa ennätyksellisen alhaalla, joten nyt on hyvä aika tarkistaa kodin sähkösopimus. Varman päälle ottava valitsee määräaikaisen sopimuksen, kun taas peluriluonne tarttuu pörssihintaiseen sopimukseen. Vattenfall Sähkönmyynnin tuotespesialisti Peter Strandberg kertoo toimittaja Riitta Säterille, miten nämä kaksi sopimustyyppiä eroavat toisistaan.<br /> <br /> Haastateltavana on tuotespesialisti Peter Strandberg Vattenfall Sähkönmyynnistä, haastattelijana on Riitta Säteri.<br />
  kerttuvali 00:00:00 781 2 Downloads 0 Comments
 • ahdistuneisuus Ahdistaa, hermostuttaa, ärsyttää - näin tunnistat ahdistuneisuushäiriön merkit<br /> <br /> Pinna kiristyy meillä kaikilla joskus, ja se on ihan normaalia. Mutta jos ahdistunut olo vain jatkuu ja jatkuu, ja siihen liittyy myös kipuja ja kolotuksia, kyse saattaa olla jostain muusta kuin normaalista pinnan kiristymisestä. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Melartin kertoo, millaisia oireita yleistyneellä ahdistuneisuushäiriöllä on, ja mitä sille pitäisi tehdä.<br /> <br /> Kärsiikö läheisesi yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä?<br /> - Ahdistuneisuushäiriön keskeisimmät oireet ovat sydämentykytys, hikoilu, vapina ja suun kuivuminen. Psykiatrisen tautiluokituksen mukaan näistä neljästä oireesta vähintään yhden pitää täyttyä.<br /> - Muita oireita ovat muun muassa tukehtumisen tunne, hengitysvaikeudet, kuolemanpelko, säryt, lihasjännitys, ahdistuksen tunne, ärtyneisyys, huolestuneisuus ja nukahtamisvaikeudet.<br /> - Yleistynyttä ahdistuneisuushäiriötä on vaikea tunnistaa itsellään, sillä se kehittyy vaivihkaa, oireet vaihtelevat elämäntilanteen mukaan ja huolestumista pidetään helposti häiriöstä kärsivän luonteenpiirteenä. Myös läheiselle ihmiselle puhjennutta sairautta voi olla vaikea huomata.<br /> - Häiriötä on syytä epäillä, jos läheisellä ihmisellä on paljon fyysisiä oireita, joiden vuoksi hän käy usein lääkärillä, mutta joille ei löydy selkeää syytä. Lääkärikäynneistä huolimatta oireilu ja huolestuneisuus jatkuvat.<br /> - Tarvittaessa on hyvä ottaa asia puheeksi läheisen kanssa ja pohtia, onko hänellä taipumusta liialliseen murehtimiseen ja olisiko asiasta syytä puhua lääkärin kanssa.<br /> <br /> Haastateltavana on HYKSin psykiatrian erikoislääkäri ja dosentti Tarja Melartin, haastattelijana on Riitta Säteri.
  kerttuvali 00:00:00 647 1 Downloads 0 Comments
 • lauralampopumppu Maalämpöjärjestelmä ei toiminut - artisti Laura Voutilaiselle järjettömät sähkölaskut<br /> <br /> Omituisen iso sähkölasku maalämmöllä lämpiävässä talossa kielii siitä, että lämmitysjärjestelmä ei toimi niin kuin sen pitäisi. Artisti Laura Voutilaisen kodissa kävi juuri näin. Laura ja energia-asiantuntija Airi Laakkonen kertovat, miten vika löydettiin, ja miten ylipäänsä voi seurata, pysyykö sähkönkulutus järkevissä mitoissa.<br /> Haastateltavana ovat artisti Laura Voutilainen ja energia-asiantuntija Airi Laakkonen Vattenfallilta, haastattelijana on Riitta Säteri.
  kerttuvali 00:00:00 573 1 Downloads 0 Comments
 • silmalasimuoti Silmälasimuoti seurailee vaatemuodin linjoja ja ottaa vaikutteita menneistä vuosikymmenistä. Pian kuulet vinkkejä siihen, miltä lasimuoti näyttää nyt, ja miten itselleen onnistuu valitsemaan istuvat lasit. Mutta miksi ihmeessä ei ole yhdentekevää, millaisissa vaatteissa tepastelee silmälasiostoksille?<br /> <br /> Haastateltavana on Silmäaseman optikko Hanna Airio, haastattelijana on Kirsi Pitkäranta.
  kerttuvali 00:00:00 809 2 Downloads 0 Comments
 • show more
kerttuvali
 • kerttuvali
 • profile viewed 1529 times
 • message share profile
X