Η Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ 27/2/17 - Καμιά προβολή στους ναζί της ΧΑ
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική ήταν η Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ στην ERTopen (στους 106.7fm και στο www.ertopen.com) την Καθαρά Δευτέρα 27/2 με την παρουσία στο στούντιο του Γ.Γ. της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβρίλου Κασιμάτη ο οποίος μίλησε για την απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ για αντιφασιστική στάση εργασίας ενάντια στην προβολή των ναζί της ΧΑ. Η πίεση του συνδικάτου των εργαζόμενων στην ΕΡΤ δείχνει τον δρόμο της εργατικής απάντησης στον φασισμό. Η ΠΟΣΠΕΡΤ με απόφασή της καλεί και στις 18 Μάρτη στην Διεθνή Μέρα Δράσης Ενάντια στο Ρατσισμό και τους Φασίστες.

Μαζί μας στην τηλεφωνική γραμμή για να συνομιλήσουμε για τις εξελίξεις βρέθηκε και ο δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης ο οποίος στοχοποιήθηκε από τους δικηγόρους υπεράσπισης των ναζί που ζήτησαν με μια ένσταση-φούσκα που τελικά απορίφθηκε από την έδρα να ακυρωθεί όχι μόνο η παρουσία του Θ. Καμπαγιάννη στη δίκη αλλά είχαν το θράσος να ζητήσουν την ακύρωση ολόκληρης της δίκης αποδεικνύοντας πως όχι μόνο δεν του νοιάζει “να λάμψει η αλήθεια” όπως έλεγαν αλλά αντιθέτως θέλουν να σταματήσουν τη δίκη με κάθε τρόπο.
Την ενδιαφέρουσα αυτή εκπομπή άνοιξε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο οποίος εξηγεί γιατί είναι αναγκαία η εμπλοκή τόσο των Δήμων όσο και των κοινοτήτων των μεταναστών στην μεγάλη κινητοποίηση στις 18 Μάρτη.
Τέλος μικρή αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η παρέμβαση του Γιάννη Σούμπαση φοιτητή από την ΚΕΕΡΦΑ Βόλου που αναφέρθηκε σε σεξιστική επίθεση που δέχτηκε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Βόλου από τον λέκτορα Ν. Γκιτσάκη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο. Επίσης ο Γ. Σούμπασης έκανε αναφορά στην διοργάνωση της διαδήλωσης 18 Μάρτη στον Βόλο. Συντονιζόμαστε όπως κάθε Δευτέρα στις 9μμ στη Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ στην ΕΡΤopen (στους 106.7fm και στο www.ertopen.com).
Στην κονσόλα του ήχου ο Παναγιώτης Ζέκιος στο μικρόφωνο ο Κυριάκος Μπάνος.

Licence : All Rights Reserved


X