Η Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ 26/6/17 - Να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Τελευταία εκπομπή ενός "καυτού" Ιούνη -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σήμερα Δευτέρα 26/6 στις 9μμ στην ERTopen. Με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 βαθμούς το κίνημα δεν σταματάει ούτε δευτερόλεπτο.
Το αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα για να χώσει βαθιά τους φασίστες στη φυλακή και να κλείσει όλα τα γρφαφεία ορμητήρια τους σε ολη την Ελλάδα.
Κεντρικό θέμα σήμερα στη Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ στην ERTopen (106.7fm και www.ertopen.com) η μεγάλη εκδήλωση στις 5 Ιούλη στους Αμπελόκηπους για να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ.
Στην σημερινή εκπομπή θα συζητήσουμε για την οργάνωση της σημαντικής εκδήλωσης που ήρθε σαν αποτέλεσμα της σύσκεψης φορέων, συλλογικοτήτων και σωματείων που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη με σκοπό τον προγραμματισμό των βημάτων της καμπάνιας για να κλείσει η κεντρική Κομαντατούρ των Ναζί στη Μεσογείων.
Το αντιρατσιστικό κίνημα συνεχίζει τις απαντήσεις του σε όποιον και όποιους στοχοποιεί τους μετανάστες. Οι επιθέσεις στον Ασπρόπυργο αφού πήραν τις μεγάλες κινηματικές του απαντήσεις (13 Μάη και 17 Ιούνη) με χιλιάδες να διαδηλώνουν στέλνοντας το μήνυμα ότι οι δρόμοι ανήκουν σε όλους εκτός από τους φασίστες, τώρα πήρε και τη δικαστική διαδρομή με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώμτατα του Ανθρώπου, την Πακιστανική Κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ να ενώνουν τις δυνάμεις τους ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της αναγνωρισμένης πια φασιστικής συμμορίας και των μελών της. Μαζί μας στην εκπομπή θα είναι ο Κωστής Παπαϊωάννου από την ΕΕΔΑ για να μιλήσουμε για τις διαδικασίες που κινήθηκαν μετά την επίσημη κατάθεση της καταγγελίας με όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Και το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε αναβρασμό. Μετά την τεράστιας σημασίας νίκη της απεργίας των Πακιστανών εργατών της βιομηχανίας Κ. Γεωργίου ΑΕ, το κόκκινο νήμα του αγώνα έχουν πιάσει οι εργάτες στους Δήμους. Η "ευωδιαστή" απεργία τους κλιμακώνεται και έχουν στο πλευρό τους ολόκληρη την κοινωνία. Μαζί μας στη σημερινή Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ θα βρίσκεται η πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στο Δήμο Ελληνικού Μαρία Παπαδοπούλου για να μας μιλήσει για τη σημασία αυτής της απεργίας, την ανάγκη μονιμοποίησης των χιλιάδων συμβασιούχων και τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα.
Σημαντική είναι και η ιστορία του Πακιστανού εργάτη γης Άχμαντ Βαγκάς (φωτό) που δέχτηκε εργοδοτική επίθεση στην περιοχή Λάππα Αχαϊας γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Ο Άχμαντ βρήκε τη στήριξη της δραστήρια Κίνησης Αλληλεγγύης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας που τον βοήθησε να φτάσει μέχρι την κατάθεση μήνυσης και της διεκδίκησης όλων των δικαιωμάτων του. Από την μεριά της Κίνησης θα έχουμε τη χαρά και την τίμη να βρεθούμε τηλεφωνικά και να συζητήσουμε με τον Νίκο Παπαγεωργίου που θα μας εξηγήσει και για τη συγκεκριμμένη υπόθεση αλλά και συνολικότερα για τις μάχες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος στην Πάτρα.

Στη φωτό ο Αχμάντ Βαγκάς μετά την επίθεση.

Συντονιζόμαστε και σήμερα όπως κάθε Δευτέρα στις 9μμ στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen στους 106.7fm και στο www.ertopen.com.

Στην κονσόλα του ήχου Μανώλης Σάλλας, Παναγιώτης Ζέκιος, στο μικρόφωνο ο Κυριάκος Μπάνος.

Licence : All Rights Reserved


X