10/4/17 - 50 χρόνια από τη χούντα - δυο χρόνια δίκη της ΧΑ
00:00
00:00
  • played 129 times
  • uploaded
  • in Radio
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Συντονιζόμαστε και σήμερα 10/4, όπως κάθε Δευτέρα στις 9μμ στη Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ στο φιλόξενο ραδιόφωνο της ERTopen στους 106.7fm και στο www.ertopen.com.

Η Μαρία Κασκαρίκα μήτερα του Αλέξη Λάζαρη και ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης από τον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, ήταν καλεσμένοι στην Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ την Δευτέρα 10/4/17.

Σημαντικά είναι και τα αποσπάσματα από τις ομιλίες που έγιναν πριν την μεγάλη πορεία στα γραφεία της ΧΑ στις 8/4/17. Έφη Γιαννιάρη, Κώστας Καταραχιάς, Κώστας Παπαδάκης, κ.α., μίλησαν στη αντιφασιστική συγκέντρωση και αποσπάσματα των ομιλιών τους ακούμε στη εκπομπή.

Μόλις δυο μέρες μετά την δυναμική διαδήλωση που ανέβηκε μέχρι τα γραφεία των ναζί της ΧΑ με κεντρικό σύνθημα "Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής", η μάχη για να εξαφανίσουμε τους φασίστες από τους δρόμους συνεχίζεται.
Την Τρίτη 11/4 στο Πολυδύναμο Κέντρο των Αμπελοκήπων πραγματοποιήθηκε κεντρική σύσκεψη όλων των συνδικάτων, των φορέων και των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην διαδήλωση του Σαββάτου για να δώσουν συνέχεια σε αυτόν τον αγώνα μέχρι να κλείσει η Κομαντατούτρ των ναζί στη Μεσογείων. Μαζί μας στην εκπομπή της Δευτέρας 10/4/17 είχαμε τη μητέρα του Αλέξη Λάζαρη, Μαρία Κασκαρίκα που βρέθηκε μαζί με την Μάγδα Φύσσα στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης του Σαββάτου και είναι ένας από τους αγωνιστές που υπογράφουν το κάλεσμα για την αυριανή σύσκεψη.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ και η οργάνωση του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητήριου έξω από το Εφετείο στη δίκη της ΧΑ στις 27 Απρίλη, 8.30πμ, δυο χρόνια μετά τη έναρξή της. Η ΑΔΕΔΥ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πήρε απόφαση στήριξης της κινητοποίησης, ενώ ακόμα πιο σημαντική θεωρείται η παρουσία του Συλλόγους Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) της δικτατορικής περιόδου που καλούν στην μεγάλη αυτή κινητοποίηση συνδέοντάς την με τα 50 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα. Μαζί μας στην εκπομπή ήταν ο Γιώργος Φιλιππάκης δημοσιογράφος και μέλος του ΣΦΕΑ.
Συντονιζόμαστε και σήμερα στις 9μμ στη Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ, στη ντουντούκα των κινημάτων στα ερτζιανά, στην ERTopen 106.7 fm και στο www.ertopen.com. Στην κονσόλα του ήχου ο Μανώλης Σάλλας στο μικρόφωνο ο Κυριάκος Μπάνος.

Licence : All Rights Reserved


X