1/5/17 - Η Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ - Πρωτομαγιά αντίστασης
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Η πρωτομαγιάτικη Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ γεμάτη με εικόνες από τις εργατικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά. Τα εργατικά συνδικάτα διαδήλωσαν δίπλα, δίπλα με τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Μαλακάσα, Ελληνικό, Σχιστό.
Μαζί μας ήταν η Αργυρή Ερωτο κρίτου, γιατρός από το ΓΝΑ Γεννηματάς που μιλάει για την σημασία της απεργίας και τη μάχη στα νοσοκομεία ενώ κάνουμε εκτενή αναφορά στην παρουσία της στο φεστιβάλ Μαρξισμός 2017.
Ο Μιχάλης Πέππας μας περιγράφει την απεργιακή διαδήλωση του Πειραιά και κάνει εκτενή αναφορά στην αντιφασιστική νίκη της 26ης Απρίλη στον Πειραιά με τους ναζί της ΧΑ να αναβάλουν προγραμματισμένη συγκέντρωσή τουςμ λόγο της αντιφασιστικής κινητοποίησης που έγινε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ.
Τέλος μεγάλο αφιέρωμα με αποσπάσματα από τις ομιλίες έξω από το Εφετείο στην μεγάλη συγκέντρωση με το διπλό μήνυμα (α) για τα δυο χρόνια από την έναρξη της δίκη της ΧΑ και (β) για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα των χουντικών. Στη συγκέντρωση που έγινε μετά από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και με την στήριξη του ΣΦΕΑ, της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε η ΜΑρία Κασκαρίκα μητέρα του χτυπημένου από τους φασίστες 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, ενώ μίλησαν εκ μέρους του ΣΦΕΑ ο πρόεδρος Κώστας Μανταίος, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο Χρίστος Αργύρης, από τον Αγ. Σάββαο Κώστας Καταραχιάς, από την Πακιστανική Κοινότητα ο Τζαβέντ Ασλάμ και από την ΚΕΕΡΦΑ ο Πέτρος Κωνσταντίνου. Αποσπάσματα από διάφορες ομιλίες ακούγονται μαγνητοφωνημένα στην εκπομπή.
Η εκπομπή κλείνει με ένασημαντικό κάλεσμα για την μεγάλη συναυλία που πραγματοποιείται στο Gagarin 205 την Κυριακή 7/5.
Στην κονσόλα του ήχου ο Μανώλης Σάλλας, στο μικρόφωνο ο Κυριάκος Μπάνος.

Licence : All Rights Reserved


X