WO2GO`s Uploads

 • Oorlogsverhalen: interview dhr. van Vugt uit Achthuizen Dhr. Levien van Vugt groeide op, op een boerderij in de polder buiten Oude Tonge. Hij was kleuter toen de oorlog uitbrak, maar de gebeurtenissen uit die tijd zijn hem goed bijgebleven. Hij vertelt o.a. over het gedwongen verlenen van diensten aan de Duitsers en de inundatie van de polders.
  WO2GO 00:58:55 229 0 Downloads 0 Comments
 • Oorlogsverhalen: interview dhr. Verweij uit Nieuwe-Tonge Oorspronkelijk afkomstig uit Nieuwe Tonge, studeerde dhr. Verweij als 19-jarige medicijnen in Utrecht. Hij nam het zekere voor het onzekere en keerde terug naar zijn geboortedorp. Later verhuisde het gezin Verweij naar Middelharnis. Hij raakte verzeild in het verzet en maakte de beschieting van de haven van Middelharnis mee. Hij beleefde gevaarlijke en spannende avonturen.
  WO2GO 00:58:56 251 0 Downloads 0 Comments
 • Oorlogsverhalen: interview dhr. Witte uit Ouddorp De heer Leen Witte uit Ouddorp was 30 jaar bij het begin van de oorlog. Hij had een gezin en vertelt uitgebreid over het leven in Ouddorp. Tijdens de opname kon hij zich nog steeds kwaad maken omdat hij eens verraden werd toen hij met eten voor zijn zwager onderweg was naar Rotterdam. Uiteindelijk kwam hij in Duitsland terecht, waar hij bevrijd werd.
  WO2GO 00:59:23 202 0 Downloads 0 Comments
 • oorlogsverhalen: interview mevr. Verweij-Breeman Mevrouw Verweij-Breeman uit Middelharnis was bijna 14 jaar toen de oorlog uitbrak. Ze vertelt over haar leven in Middelharnis en over de gedwongen diensten voor de Duitsers. Haar broer kwam om in Duistland en de bevrijding was voor haar allesbehalve een feest.
  WO2GO 00:58:55 211 0 Downloads 0 Comments
 • Oorlogsverhalen: interview mevr. Verweij-Korteweg Mevrouw Verweij-Korteweg groeide op in Ooltgensplaat. Ze vertelt over haar leven in Ooltgensplaat en de vele verhuizingen, die ze gedwongen door het water, meemaakte. Door alle verhuizingen en door een beschieting bleef van de huisraad van de familie Korteweg weinig over. Wat ze er wel aan overhield was haar toekomstige man.
  WO2GO 00:58:11 179 0 Downloads 0 Comments
 • Oorlogsverhalen: interview dhr. Vervloet uit Achthuizen Als ventje van 6 jaar maakte de heer Jaap Vervloet uit Achthuizen het begin van de oorlog mee. Grote indruk maakte het verongelukken van een schip met Belgische krijgsgevangenen in het Volkerak op hem. Op Goeree Overflakkee had je geen honger, maar op zeker ogenblik moest het gezin Vervloet evacueren wegens het water. Via via kwamen ze in Monster terecht. In het Westland,waar hij de hongerwinter en de bouw van de Atlantikwall meemaakte. Tulpenbollen moesten toen als een lekkernij worden beschouwd; hij gruwt er nog steeds van.
  WO2GO 00:57:42 285 0 Downloads 0 Comments
 • Oorlogsverhalen: interview dhr. Struijk uit Sommelsdijk De heer Jan Struik woonde op de boerderij van zijn vader in de polder onder Sommelsdijk. Hij was 13 jaar toen de oorlog uitbrak. Hij vertelt onder andere over zijn schooltijd, de gedwongen diensten die de boeren moeste verrichte voor de Duitsers en over de vele vliegtuigcrashes, die hij gezien heeft. Maar ook de voedseldroppings zag hij van dichtbij.
  WO2GO 00:58:57 166 0 Downloads 0 Comments
 • Oorlogsverhalen: interview mevr. Snaauw uit Ooltgensplaat Mevrouw Snaauw-Hobbel, oorspronkelijk afkomstig uit Ooltgensplaat, woonde toen de oorlog uitbrak in de buurt van de Grebbeberg. Niet bepaald een erg veilige plaats in het begin van de oorlog. Via onder andere Rotterdam keerde ze terug naar haar geboortedorp. Ze trouwde en vertelt over het leven in Ooltgensplaat in oorlogstijd. Ze memoreert ook de steeds strakker wordende voorschriften ven de Duitsers. Ze moest, als bijna alle inwoners van Ooltgensplaat, evacueren voor het water en kwam in Zevenbergen terecht, waar ze de angstige bevrijding meemaakte.
  WO2GO 00:59:18 216 0 Downloads 0 Comments
 • oorlogsverhalen: interview dhr. Roon uit Stellendam (deel 2) De heer Roon uit Stellendam vertelt het vervolg van zijn verhaal. Beroofd van zijn vissersschip moest hij andere dingen gaan doen en hij ontkwam niet aan tewerkstelling in Duitsland. Daar moest hij aan het spoor werken. Niet bepaald het favoriete werk voor een visserman. Hij maakte de bevrijding in Duitsland mee.
  WO2GO 00:57:57 182 0 Downloads 0 Comments
 • Oorlogsverhalen: interview dhr. Roon uit Stellendam (deel 1) De heer Roon is geboren en getogen in Stellendam en vertelt hij het eerste deel van zijn verhaal. Hij werkte als knechtje van 14 jaar bij zijn vader aan boord als visser en was op zee toen de inval van de Duitsers begon. Hij vertelt uitvoerig over de visserij in die tijd en het gedwongen varen voor en met de Duitsers. Ook bleek hij ongeweten als een soort spion te zijn gebruikt. Uiteindelijk werd het vissersschip van zijn vader gevorderd en kon er niet meer gevaren worden.
  WO2GO 01:00:16 184 0 Downloads 0 Comments
 • show more
WO2GO
 • WO2GO
 • profile viewed 1478 times
 • message share profile
Who to Follow
X