Feles munka a Belügyminisztérium pályázatánál?
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Feles munkát végeztek a Belügyminisztérium pályázatánál? Lesz-e részarányos foglalkoztatás a gyakorlatban? A követelmények között nem szerepel a magyar nyelv /más nemzeti közösség/ ismerete!
Mint ismeretes a napokban nagy port kavart a hivatásos tűzoltók alkalmazására kiírt belügyminisztériumi pályázat. A szerbiai Belügyminisztérium szerint tüzet oltani csak szerbiai állampolgároknak szabad, kettős vagy többes állampolgár/ok már nem is jöhetnek szóba. Ezt sokan diszkriminációnak élték meg, különösen a tömb magyarságban, ahol a kettős állampolgárság igen elterjedt. Egyes médiumok ezt számon kérték a Belgrádban hatalmat gyakorló csapattól, és a jelek szerint ez arra késztette őket foglalkozzanak a témával.
A legújabb információk szerint sikerült elérniük egy új pályázat kiírását amiben már nem fog szerepelni a kettős állampolgárokat kizáró tétel. Ezért dicséret jár nekik. Közben meg is jelent az eredeti pályázati kiírás kiigazítása, amely szűkszavúan csak a 4-es pont törlését említi (a kettős állampolgárságra vonatkozó rész), a többi maradt ahogy volt eddig is.
Végigolvasván a pályázat eredeti és módosított változatát felmerült bennem a kérdés hogyan lesz ebből részarányos foglalkoztatás?
A pályázat szövegében nincsen hivatkozás a részarányos foglalkoztatás alkalmazására, a követelmények között nem jelenik meg a magyar vagy más nemzeti közösség nyelvének ismerete azon települések esetében ahol a magyar/más nemzeti közösségek nyelve is hivatalos!
Arról nem is beszélve, hogy a pályázat egyenesen diszkriminálja azokat a potenciális jelölteket akik 30 évnél idősebbek! Harminc fölött nem ember az ember?
Jó volna ha a Belügyminisztérium tovább módosítaná a pályázati kiírás szövegét és figyelembe vennék a fent említett szempontokat. Ellenkező esetben félő, hogy a részarányos foglalkoztatásból a gyakorlatban nem lesz semmi.
http://www.mup.gov.rs/wps/wcm/conne...
http://www.mup.gov.rs/wps/wcm/conne...

Licence : All Rights Reserved


X