Final Behind and Know met Drs Eddy Monsel Geoloog en dochter
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

In Behind and Know... Een top formaat als Geoloog Drs Eddy Monsels.. Kenner van de Natuur.. Met zijn dochter Suleta Drielsma-Monsels en Mellissa Pinas secretaris Purple Movement

De vrouwenorganisatie "Purple Movement"is opgericht om de Surinaamse vrouwen, in het bijzonder die van Rainville, Paramaribo te ondersteunen in hun sociale, culturele, maatschappelijke en recreatieve vorming op langere termijn. Wij zijn een vrouwenbeweging die niet stil zit, maar de handen uit de mouwen steekt om haar doelen te bereiken .Wij kunnen het niet alleen,dus vragen wij u ons te ondersteunen in het verwezenlijken van de gestelde doelen.

dhr MonselsEdward Monsels werd geboren als zoon van een predikant van de Evangelische Broedergemeente. Hij nam als enige Surinaamse sporter deel aan de Olympische Zomerspelen van 1968 in Mexico-Stad (Mexico) en was daarmee dus ook de Surinaamse vlaggendrager bij de openingsceremonie. Alhoewel het voor de tweede keer was dat Suriname zich inschreef voor deelname aan de Spelen, had Monsels de eer om op als eerste Surinamer tijdens een Olympische Spelen ook werkelijk in actie te komen. In 1960 was namelijk Wim Esajas door een fout van een Surinaamse official niet aan de start verschenen in de voorronde van de 800 m.
Monsels kwam uit op het atletiekonderdeel 100 m voor mannen. In de eerste ronde liep hij deze afstand in 10,4 s, waarmee hij zich plaatste voor de kwartfinale. Alleen de beste vier van elke kwartfinale konden door naar de halve finale, maar met opnieuw een tijd van 10,4 eindigde hij als laatste (8e).
Suriname maakte tot 1975 nog deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en zodoende kon Eddy Monsels enkele keren meedoen aan het Nederlands kampioenschap atletiek. In zowel 1968 als in 1971 werd hij Nederlands kampioen op de 100 m. In 1975 studeerde hij af in de Geologie aan de Rijksuniversiteit Leiden waarna hij als geoloog terugkeerde naar zijn vaderland.
Zijn vijf jaar jongere broer Sammy Monsels zou tijdens de Olympische Zomerspelen van zowel 1972 (M√ľnchen) als 1976 (Los Angeles) namens Suriname uitkomen op de atletiekonderdelen 100 en 200 m voor mannen.
Eddy Monsels (1970)
Volledige naam Edward George Monsels
Geboortedatum 24 januari 1948
Geboorteplaats Paramaribo
Nationaliteit Suriname
Sportieve informatie
Discipline sprint
Eerste titel Ned. kampioen 100 m 1968
OS 1968
Extra Ned. indoorrecordhouder 60 m 1971-1973
Portaal Atletiek
Edward George (Eddy) Monsels (Paramaribo, 24 januari 1948) is een voormalige Surinaamse atleet, die gespecialiseerd was in de sprintafstanden. Hij werd driemaal Nederlands kampioen (tweemaal
Zondag aanstaande weer een voorbeeld figuur binnen het Sport gebeuren in Suriname.. Een man welke vb mag worden opgepakt.... Ondanks zijn wereld titel.. Toch nog studeren om DRS te worden.
6 maart 2016 op de 93.5fm radio boskopu ook via www.radioboskopu.sr
Met Ashwien Harpal Daadkrachtige Clyde Ford in Behind and Know

Licence : All Rights Reserved


X