Mihaela Vosganian - Il gioco degli innocenti (SonoMania)
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

CIMRO DAYS 2014, Bucharest | A1 (No. 1, Piata Amzei)

#1 | Sunday, June 8, 7 p.m. – 9 p.m.

“Expositions and Presentations” - Concert and dialogue with composers and musicologists

Mihaela Vosganian – "Il gioco degli innocenti" for processed voice, electric guitar, keyboard, viola, cello and tape
Performers: SonoMania Ensemble - Maria Chifu (bassoon, keyboard), Tamara Dica (viola), Eugen Bogdan Popa (cello), Radu Vâlcu (guitar and electric guitar)
Guest performer: Mihaela Vosganian (processed voice)

***

Preocupată intens de lumea spectacolului multimedia, Mihaela Vosganian a studiat compoziţia cu Myriam Marbé şi este în prezent profesoară la UNMB. Demersul său creator relevă căteva direcţii constante: exploatarea esenţelor şi a funcţiilor arhetipale, descoperirea zonelor de confluenţă la nivelul limbajului dintre culturi extra-europene, explorarea unor experienţe spirituale de conştiinţă extinsă pe scenă, în dublă calitate de performer şi compozitor. Este directorul ARFA (Asociaţia Română a Femeilor în Artă), organism constituit în 2001.

Lucrarea Il gioco degli innocenti (pentru voce procesată, chitară electrică, keyboard/acordeon, violă, violoncel şi sunete procesate) a fost compusă în 2008 pentru a fi prezentată în primă audiţie în cadrul Festivalului de Muzică Contemporană de la Torino, fiind inspirată de interacţiunea dintre compozitoare şi un grup de copii din Sicilia, în cadrul unui experiment artistic al Proiectului European Macrame. Banda preînregistrată sugerează o posibilă conexiune cu universul autentic al inocenţei copilului interior al fiecăruia dintre noi, cu dimensiunea ludicului, a bucuriei şi a nonconformismului. (M. Vosganian)

Licence : All Rights Reserved


X