ACEDIA-demo (Lindner-Koster-Karlsted)
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

"Wie is die vervelende man die door die mooie muziek heen praat?" Zo parafraseerde Simon Vinkenoog een gedicht van Remco Campert, 'Poëzie en Jazz' getiteld. In het trio Acedia, vernoemd naar de laatste dichtbundel van Erik Lindner, komen diens poëzie en de muziek van Wilco Koster en Charllotte Karlsted samen, zonder dat de jazz de muziek van de woorden aantast. Erik Lindner is dichter, geboren in Den Haag in 1968. Sinds halverwege de jaren tachtig trad hij veelal op met muzikanten. In 1996 debuteerde hij met de dichtbundel Tramontane bij Perdu. In 2000 publiceerde hij bij De Bezige Bij Tong en trede, gevolgde door Tafel (2004), Terrein (2010) en Acedia (2014). In 2013 publiceerde hij zijn eerste roman, Naar Whitebridge, ook bij De Bezige Bij. Zijn gedichten werden gepubliceerd in Duitse, Franse en Italiaanse vertalingen. Hij is redacteur van Revisor en oprichter van Terras.
Wilco Koster (1978) nam hij op zij 17e het besluit van muziek zijn beroep te gaan maken. Hij studeerde in 2001 af in Piano LM (lichte muziek). Sindsdien is hij 'On the road' en werkte met diverse artiesten, bands, sessies.
Charllote Karlsted is geboren in Jever (D). Op haar 19e begon ze te zingen in diverse bands. In 1998 verhuisde ze naar Amsterdam en studeerde Jazz vocals op het conservatorium. Zij maakte diverse albums, o.a. 'A wish in the dark' en 'Vingar' (Wings). In de herfst van 2015
komt haar volgende cd uit, die zij samen met Wilco Koster en Dave Sahanaja aan het produceren is.
"Met geroutineerde souplesse betovert en overtuigt ze de luisteraar als een mysterieuze, bruisende muze" (Muziekwereld)

Charllotte Karlsted, Wilco Koster en Erik Lindner werken sinds januari 2015 samen in een uniek ensemble, genaamd Acedia. Ze maakte een eerste opname samen in Leiden, 'Legitimaties'.

Licence : All Rights Reserved


Similar Music and Audio

X