Experience YourListen.com completely ad free for only $4 a month. Upgrade your account today!

Aflevering 71 Dit Moet Je Weten Over Sna…pchat

  • played 18.12 K times
  • uploaded
  • in Podcasts
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Verrassing! Vorige week was er toch geen tweede podcast, maar deze week zijn we weer terug op het vertrouwde tijdstip. We hebben het over de groeiende populariteit (in ieder geval onder tieners) van Snapchat.

Deze week haalde de app nog eens 175 miljoen dollar op bij investeerders. Snapchat werd ooit gemaakt als project op Standford University en werd uiteindelijk in juli 2011 gelanceerd. Nog geen vijf jaar later heeft de app honderden miljoenen gebruikers die 7 miljard video's per dag bekijken.

Wat is Snapchat precies, hoe werkt het, is het het nieuwe Facebook en waarom begrijpt iedereen die geboren is voor 1990 de app niet? We bespreken het in onze podcast.

Onze leestip gaat deze week ook over Snapchat. Bloomberg heeft een verhaal over hoe het bedrijf succesvol is geworden door 'de oudjes' te verwarren:

www.bloomberg.com/features/2016-how-snapchat-built-a-business/

Op Buzzfeed wordt uitgelegd hoe tieners Snapchatten:

www.buzzfeed.com/benrosen/how-to-snapchat-like-the-teens

De kijktip is geen video, maar een Instagramaccount: Fromwhereidrone. Hier verschijnen de mooiste foto's gemaakt met drones. De mensen achter het account zijn erg streng wat betreft kwaliteit en dat resulteert in weinig updates, zodat je Instagramfeed niet volstroomt met dronefoto's.

www.instagram.com/fromwhereidrone/

Volg ons ook op Snapchat, onder de gebruikersnaam nutechnl. Feedback? Mail tech@nu.nl.

Licence : All Rights Reserved


X